You will need:
- salt (for boiling the eggplant)
- 1 eggplant
- 5 tbs mustard (if using strong and sweet mustard use less sugar)
- 1 tbs vinegar
- 2 tbs sugar
- 100 ml of oil
- 50 ml soy or oat cream
- salt
- pepper
- dill
- Peel eggplant and cut into strips (herring fillet size). Boil them in heavily salted water 5 minutes. The strips should be soft and flabby, but not so much that it turns into mush. Let shreds drain and cool.
- Whisk together mustard, sugar and vinegar.
- Add the oil while stirring.
- Stir in the soy cream.
- Season with spices and chopped dill.
- Fold in the eggplant strips in the sauce.
- Enjoy!
Tip: The Vegan Mustard Herring will taste better the day after, when all the flavours have blended and soaked into the eggplant.
Gött! Jag hade tänkt göra senapsauberginesill till jul, nu slipper jag hitta på ett eget recept!
ReplyDeleteVad roligt :) Jag längtar till julmaten, men vi är i Australien över jul, så det blir inte det klassiskt svenska denna jul.
ReplyDeleteHmm, jag har läst om aubergine istället för sill förut, men eftersom jag aldrig gillat sill har jag liksom ratat de receptet också! Nu börjar jag bli intresserad, det vore rätt kul att testa i alla fall... Tack för receptet!
ReplyDeleteJag trodde inte alls att det skulle fungera, men jag testade första gången för 2 jular sedan. Riktigt gott! Lycka till :)
ReplyDeleteÅh så spännande! Jag saknar sillen! Undrar om man kan lägga in auberginen som inlagd sill?
ReplyDeleteHi sorry i don't know much swedish. Could one maybe boil the eggplant with seaweed to add a fish flavor?
ReplyDelete