Sunday, March 27, 2011

Ginger Beer aka Ginger Ale

My fiancé truly miss the Aussie Ginger Beer, it reminds him of home. So what fiancé would I be if I didn't make him some homemade fizzy drink. 






You will need:
10cm / 4inches of Fresh Ginger, 1½dl (0.6 cup)Sugar, 1liter (4 1/4 cup) Water, 1 large Lemon and 1 large Lime.


  • Peel and cut your ginger into slices. 
  • Juice your lemon and lime.
  • Make a sugar syrup by gently simmer all the ingredients for 5min.
  • Leave the syrup to soak up all the flavours and to cool for a minimun of 2hours.
  • Mix 50/50 (or to your taste) syrup and soda water (or sprite). 
  • Taste great to serve with lots of ice and some mint.

This recipe is inspired by and taken from the great swedish blogger Björn Gadd of Vegankrubb.




3 comments:

  1. Kul! Jag har aldrig använt en syrup för att göra ginger ale, eftersom man då inte får ale (?)-smaken, dvs jästsmaken. Jag använder jäst vilket ger det en liten smak-touch samt gör drickan kolsyrad av sig självt. Skrev ett blogginlägg om det för ett tag sedan, testa om ni vill! Jag ska definitivt testa er variant någon gång, låter speciellt gott med lime i.

    ReplyDelete
  2. Tack Fanny, ja detta recept blir mer som australiensk ginger beer, vilket jag personligen gillar mer än ginger ale. Smakar mycket ingefära! Väldigt god och uppfriskande. Kallade inlägget för ale också så alla skulle förstå ungefär vad det var för något. Ska kika din ginger ale sedan, blir den alkohol haltig?

    Debra. Thank you so much. It is very tasty, gingery and healthy. Thanks for reading and commenting on the blog.

    //Emma @The Vegan Swedes

    ReplyDelete